Sahranjen Nemanja Nešić


08. jun 2012. DRUŠTVO – Članovi porodice, predstavnici Veslačkog kluba Smederevo, lokalne samouprave, Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), Ministarstva sporta, Veslačkog saveza Srbije, rodbina, prijatelji i poštovaoci oprostili su se od mladog veslača Nemanje Nešića koji je sahranjen na Novom groblju u Smederevu.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević je na komemoraciji rekao da Smederevo danas tuguje i da je Nešićeva smrt tragedija kakvu grad na Dunavu ne pamti.

“Veslački klub, Smederevo i Srbija izgubili su mladića za koga su svi imali samo reči hvale. Ipak, u ovom trenutku, nemoćni smo da ih izgovorimo, svi smo u šoku. Nemanja, Grad Smederevo te neće zaboraviti”, izjavio je Umičević.Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov rekao je da sport obično vezujemo za radost, sreću, pobedu, druženje, prijateljstvo i dodao da je Nemanja bio “naše zlato, naš stipendista, bio je jedinstven”.

Prema rečima predsednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Darka Majstorovića, roditelji, grad i Srbija su izgubili divnog momka, uzora, reprezentativca, čoveka i mladića o kojem će se još dugo pričati i kome će se maštati.

“Ostaće upamćen kao mlad, radan, vredan, požrtvovan i odan veslanju i drugarstvu. Hvala mu za sve što je učinio”, rekao je vidno potreseni Majstorović.Komemoraciji je prisustvovao i predsednik sportske komisije OKS Nikola Kuljača.

Nešić je bio član Veslačkog kluba Smederevo, najtrofejnijeg sportskog kolektiva u gradu, i osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.Sahranjen je na Novom groblju u Smederevu, a sahrani su prisustvovali predsednik OKS Vlade Divac, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Nešić je iznenada preminuo tokom treninga u sredu.

Izvor: kurir-info.rs