Šahovski turnir najmasovniji do sada


18. novembar 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Škola šaha Smederevskog šahovskog kluba, u saradnji sa crkvenom opštinom Jasenak, organizovala je u subotu, 14. novembra šahovski turnir za mlade u porti crkve Jasenak. Turnir mladih šahista održava se u Jasenku po treći i iz godine u godinu ima ve više učesnika. Ovogodišnji turnir okupio je 41 šahistu iz Grocke, Požarevca, Paraćina, Kovina, Bele Crkve, Pančeva, Beograda, a najviše takmičara bilo je iz Smedereva i okolnih sela.

Takmičari su bili podeljeni u tri grupe: omladinsku (2002. i stariji) sa 7 takmičara, pionirsku (2003. i mlađi) sa 24 takmičara i grupu devojčica sa 10 učesnica.

Pobednik omladinske grupe je Aleksandar Nikolić iz Požarevca sa 5.5 poena iz 6 kola. U pionirskoj grupi neprikosnoven je bio kadetski prvak Srbije, Pančevac Marko Milanović, sa 7 pobeda iz 7 partija. U grupi devojčica pobedila je Beograđanka Anisija Savić, članica ŠK Vidikovac sa 7 poena iz 9 partija.

Anisija je delila prvo mesto sa Gročankama Janjom Simonović i Goranom Jovanović, ali je u međusobnim duelima bila bolja.

Najbolji takmičari osvojili su pehare, medalje, diplome, kao i šahovsku literaturu.