Ronioci obustavili potragu: Telo brodara nije u prevrnutom brodu


07. novembar 2016. HRONIKA – Izvor: Blic – Nakon što je u nedelju pronađeno telo jednog od dvojice članova posade broda “Beograd X”, koji se u četvrtak prevrnuo i nasukao kod Smedereva, kako “Blic” nezvanično saznaje, utvrđeno je da drugog nestalog mornara nema u olupini. Gnjurci žandarmerije su ušli u kabinu i dve ostale prostorije, čime je, po svemu sudeći, pretraga plovila praktično okončana.

Tome u prilog ide i činjenica da je Lučka kapetanija u Smederevu izdala odobrenje PIM-u za uklanjanje broda, što bi trebalo da znači da je taj deo istrage završen.

– Brod sada treba da se vadi po nalogu Kapetanije i tada će konačno biti utvrđeno ima li lica u njemu – kaže Zoran Antić, zamenik višeg tužioca u Smederevu.

U nedelju, tri dana posle nesreće, Dunav je izbacio telo nastradalog upravnika stroja Nikole Kosovca, a za zapovednikom Milanom Brzakovićem još uvek se traga.

Istragu vode Inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, Vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i Tužilaštvo.