Republičko školsko prvenstvo u streljaštvu u Smederevu


02. april 2014. SPORT – U petak 4. aprila, Smederevo je drugu godinu za redom domaćin Republičkog školskog prvenstva u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom. Na strelištu u Dvorani Smederevo takmičiće se 80 ekipa, po 20 muških i ženskih iz osnovnih i srednjih škola i 290 pojedinaca! Veliki broj ovih takmičara su aktivni strelci u svojim klubovima i družinama, osvajači medalja na zvaničnim takmičenjima iz kalendara Streljačkog saveza Srbije, tako da se očekuje da i ovo takmičenje u Smederevu protekne u znaku dobrih rezultata najmlađih strelaca, koji su budućnost srpskog streljaštva, jednog od naših najtrofejnijih olimpijskih sportova.

Svečano otvaranje Prvenstva zakazano je za petak 4. april u 10 časova. Učesnicima Prvenstva obratiće se Slobodan Čičanović, savetnik u Savezu za školski sport Srbije.

Iz Smedereva, nakon održanog gradskog takmičenja, na republičko su se plasirale prvoplasirane ekipe kadeta Osnovne škole „Dositej Obradović“ (Petar Adamović, Luka Jevtić i Miloš Nikolić) i kadetkinje iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (Natalija Tasić, Jovana Lazić i Iva Jovanović). U pojedinačnoj konkurenciji takmičiće se pobednik gradskog takmičenja Veljko Ilić, iz OŠ „Sveti Sava“, koji je prošle nedelje osvojio srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji na Prvenstvu centralne Srbije i Katarina Milovanović iz OŠ „Branislav Nušić“.
Kod srednjoškolaca boje Smedereva brane ekipe juniora Tehničke škole (Pavle Marković, Filip Sitaš i Luka Dimić), a kod juniorki ekipa Gimnazije (Danica Denić, Milica Maletić i Jelena Rajković). U pojedinačnoj konkurenciji nastupa i Jelena Jakovljević iz Tehničke škole, pobednica gradskog takmičenja i drugoplasirana na prošle nedelje održanom Prvenstvu centralne Srbije u jinorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Organizator takmičenja je Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje, a tehnički organizator takmičenja Streljačka družina „Smederevo“.