Raspušten odbor DS-a zbog saradnje sa SNS-om


20. septembar 2015. DRUŠTVO – Izvor: RTS – Demokratska stranka raspustila je Gradski odbor DS-a u Smederevu zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom u tom gradu.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Radoslav Milojičić Kena rekao je da je pored saradnje sa naprednjacima, razlog za raspuštanje odbora i neaktivnost čelnih ljudi DS-a na lokalu, prenosi Tanjug.

Za novog poverenika DS-a za Smederevo, Milojičić je imenovao Andreju Pavlovića.

“Posle nekoliko godina lutanja, DS je ovde dobio čoveka koji neće ići po svoje mišljenje kod gradonačelnice Jasne Avramović, već će stranku voditi u interesu građana Smedereva. I u Smederevu baš kao i na nivou republike, imamo šizofrenu bulumentu na vrhu, kojoj je sve što se desi prvi put u istoriji”, rekao je Milojičić.

Milojičić je najavio Pavlovića kao kandidata DS-a za gradonačelnika Smedereva na narednim na izborima.

“DS se slaže s tim, prvi put u istoriji je jedna vlada za četiri godine uspela da zaduži Srbiju 10 milijardi evra, da pri tom građani žive nikad gore, sa smanjenim penzijama i platama, a jedino su zadovoljni MMF i svetski i naši bankari”, istakao je Milojičić.

Prema njegovim rečima, najveći broj članova DS-a u Smederevu je, nakon gubitka vlasti i dolaska naprednjaka, napustio čelne funkcije u javnim preduzećima.

Dodaje da je bilo i onih koji su zarad opstanka u foteljama ignorisali stranačku disciplinu.

“Posao nam je da pronađemo i nove ljude koji su spremni da idejama i radom doprinesu razvoju grada, kako bi se ova, najgora vlast otkad je Smedereva promenila” kaže Milojičić.

Navodi da mora da se definiše jasna opoziciona politika takvoj vlasti, a to je bio problem DS-a poslednjih godina jer građanima nije jasno stavljeno do znanja u kom smeru se vodi politika.

“Mnogi misle da mi u nekom obliku i sada participiramo u vlasti, a pojedinci iz DS-a su, svojim činjenjem ili nečinjenjem, doprineli tome i to moramo da izbrišemo i jasno pokažemo da smo jedina tačka okupljanja neistomišljenika vrhuške koja vodi ovaj grad”, najavio je novoimenovani poverenik DS-a za Smederevo Andreja Pavlović.