Rakija i vino iz letnjikovca pune budžet


21. jul 2015. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Uprava za zajedničke poslove Vlade Srbije oglasila je prodaju zaliha rakije i vina, proizvedene u nekadašnjem letnjikovcu Obrenovića kod Smedereva.

Kako je saopšteno iz Vlade, prodaje se piće u rinfuzi koje je uskladišteno na Ekonomiji u Smederevu, a sav prihod od prodaje ići će u republički budžet.

Potencijalni kupci mogu, pre odluke o nabavci, da degustiraju ponuđena vina i rakije iz podruma Vlade.

– Sve količine su laboratorijski ispitane kod sertifikovanih laboratorija u skladu sa Zakonom i rezultati ispitivanja vina i rakije biće dostupni na uvid svakom potencijalnom kupcu – rekli su u Vladi.

Rakija lozovača, koje ima najviše u ponudi, može da se kupi za 200 dinara po litru, dok je jabukovača nešto skuplja – 300 dinara. Od vina su najjeftinija „smederevka“ i „zlatni breg“, koja koštuju samo 80 dinara po litru. To su početne cene, a roba će biti ustupljena onome ko ponudi najviše.

Zainteresovani mogu da pošalju pisane ponude, a ukoliko se odluče za kupovinu, neophodno je da obezbede burad, kanistere ili cisterne, s obzirom na to da rakije ima u količinama od preko 10.000 litara.

Kupci ne mogu da kupe količine manje od 50 litara.