Radnici Želvoza ponovo protestuju


25. februar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Predstavnici četiri sindikata radnika smederevskog “Želvoza” u utorak su ponovo ušli u zgradu Skupštine Smedereva i traže da im se obrati gradonačelnica Jasna Avramović, saopštio je sindikat “Sloga”.

“Na odmrzavanje protesta odlučili smo se zato što su radnici zabrinuti jer nisu dobili rešenja za socijalni program, a koji je navodno odobren na sednici Vlade u subotu, 22 februara. Radnike brine usmeno obećanje i boje se da je izrečeno zbog predizborne kampanje”, kazao je predsednik “Sloge” Miki Nojić.

On je dodao da će delegacija radnika u zgradi Gradske skupštine čekati da se gradonačelnica vrati sa službenog puta i garantuje im isplatu otpremnina na osnovu socijalnog programa.

Ukoliko od gradonačlenice ne dobiju čvrste garancije o isplati otpremnina, svi radnici Želvoza, kako je rekao Nojić, priključiće se protestu u Gradskoj skupštini.

Posle više od mesec dana protesta, štrajkova i saobraćajnih blokada, s radnicima “Želvoza” je 16. februara, prilikom stranačke posete gradu, razgovarao prvi potpredsednik Vlade Srbije u ostavci Aleksandar Vučić i obećao ima da će do petka, 21. februara, biti rešen problem otpremnina.

Posle te posete radnici su privremeno obustavili protest i napustili Skupštinu Smedereva.