PRVI GLAS SRBIJE: Saška Janković eliminisana!


23. decembar 2012. DRUŠTVO – I pored odličnog nastupa, mlada pevačica je odlukom publike i žirija napustila ovo popularno muzičko takmičenje.

Saška Janković je šesti finalista koji je napustio šou “Prvi glas Srbije“. Iako je većina takmičara bila bolesna, oni su se izvođenjem poznatih domaćih i stranih hitova predstavili publici i poznatom žiriju. Tema ove emisije bila je “Ko preživi pevaće!”, što znači da su svi takmičari pevali pesme o smaku sveta, koji je, prema predviđanju, trebalo da se desi u petak 21. decembra.

Devojka iz Smedereva pevala je numeru “Daire” grupe “Smak”. Aleksandra Radović pohvalila je scenski nastup i njen stajlig (koji je podsetio na čuvenu Dženis Džoplin), a jedina zamerka bila vezana za početak pesme. Slične kritike imao je Mare, ali je pohvalio Saškinu energiju.

Vlado je pohvalio celokupan nastup, a jedinu zamerku imao je na improvizaciju numere.

Posle završetka prvog dela emisije, u revijalnom delu nastupio je Željko Vasić, koji je otpevao svoj hit “Voli me i ne voli me”.

Potom je usledilo kraj glasanja, a odlukom publike u duel su ušli Mirna Radulović i Saška Janković, što su takmičari koji su prošli dalje prihvatili sa nevericom. Mlada Subotičanka dlučila se za pesmu Bisere Veletanlić “Zlatni dan”, dok je devojka iz Smedereva pevala planetarni hit “One Night Only”. Posle izvođenja, publika u studiju skandirala je “Pustite ih obe!”.

Teškom odlukom i ponovnim neslaganjem izborom publike, žiri se odlučio za Sašku Janković.

– Nikad teži zadatak nismo imali – zaključio je Mare za kraj ove finalne emisije.

Izvor: Telegraf