Prvenstvo Srbije u streljaštvu za učenike osnovnih i srednjih škola


19. april 2015. SPORT – U utorak 21. aprila, Smederevo je treću godinu za redom domaćin Prvenstva Srbije u streljaštvu za učenike osnovnih i srednjih škola serijskom vazdušnom puškom. Na strelištu u Dvorani Smederevo takmičiće se više od 300 strelaca iz više od 100 osnovnih i srednjih škola, što ga čini najbrojnijim do sada! Veliki broj ovih takmičara su aktivni strelci u svojim klubovima i družinama, osvajači medalja na zvaničnim takmičenjima iz kalendara Streljačkog saveza Srbije, tako da se očekuje da i ovo takmičenje u Smederevu protekne u znaku dobrih rezultata najmlađih strelaca, koji su budućnost srpskog streljaštva, jednog od naših najtrofejnijih olimpijskih sportova.

Svečano otvaranje Prvenstva zakazano je za 11 časova. Promoter takmičenja ove godine je reprezentativac Srbije pištoljem Dimitrije Grgić, koji je pre tačno nedelju dana na Svetskom kupu u korejskom Čangvonu osvojio kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Učesnicima Prvenstva obratiće se i Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije i Smedereva i predsednik Streljačke družine „Smederevo“ i Slobodan Čičanović, savetnik u Savezu za školski sport Srbije. U programu Svečanog otvaranja učestvovaće učenice Muzičke škole “Kosta Manojlović” u Smederevu.

Iz Smedereva, nakon održanog gradskog takmičenja, na republičko su se plasirale prvoplasirane ekipe pionira Osnovne škole „Dositej Obradović“ i pionirke iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“, koje brane i titulu sa prošlogodišnjeg republičkog prvenstva. U pojedinačnoj konkurenciji takmičiće se i pobednik gradskog takmičenja Uroš Ćorović, iz OŠ „Dimitrije Davidović“.

Kod srednjoškolaca boje Smedereva brane ekipe juniora Tehničke škole, a kod juniorki ekipa Gimnazije, koja je prošle godine osvojila vicešampionsku titulu.

Organizator takmičenja je Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje, a tehnički organizator takmičenja Streljačka družina „Smederevo“.