Privedeni napadači na Zlatka Šulovića


25. septembar 2017. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Nekadašnjeg predsednika Opštinskog odbora SNS u Velikom Gradištu Zlatka Šulovića (65) pretukla su dvojica napadača, za kojima policija intenzivno traga. Međutim, kako nezvanično saznajemo, napadači su već dali izjavu u smederevskoj policiji, gde su privedeni.

Napad se dogodio još u petak ujutru, ispred porodične kuće Šulovića, koja se nalazi na Srebrnom jezeru. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su se do nje dovezli “audijem” smederevske registracije, kao navodni turisti koji žele da iznajme sobu za boravak. Međutim, čim su započeli razgovor sa Šulovićem, oni su počeli da ga tuku, a nastavili su sa udarcima i kad je pao na zemlju. Iz kuće je tada istrčala Šulovićeva supruga Branislavka, inače predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište. Dozivala je upomoć, ali se niko od komšija nije pojavio. Nakon toga, napadači su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Šulović je ubrzo zatražio lekarsku pomoć u Domu zdravlja u Velikom Gradištu, gde su mu konstatovane lakše povrede glave i modrice po telu. U Policijskoj upravi Požarevac potvrdili su nam da je došlo do ovog napada i izjavili da je u toku potraga za N.N. počiniocima. Pošto su u kući porodice Šulović instalirane nadzorne kamere, njihovi snimci trebalo bi da pomognu u otkrivanju identiteta napadača.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih su “Novosti” došle, ove napadače je identifikovala, privela i saslušala smederevska policija. Navodno, njih je za napad angažovao jedan poznati požarevački preduzetnik, jer je protiv Šulovića nedavno izgubio višemilionski sudski spor. “Novosti” su pokušale da stupe u kontakt sa Šulovićem kako bi dobile potvrdu ili demanti ovih informacija, ali je njegov mobilni telefon bio isključen.

Još jedan incident u vezi sa Zlatkom Šulovićem dogodio se 2011. godine, kada je nepoznato lice ofarbalo sprejom njegovog psa retrivera. Šulović je u to vreme bio predsednik Okružnog odbora Nove Srbije i koordinator ribočuvarske mreže u Velikom Gradištu, pa je sumnjao da je ovaj incident izazvao neko od njegovih političkih protivnika ili neko od ribokradica.