Pripreme za početak protivgradne sezone


12. mart 2013. DRUŠTVO – Počele pripreme za protivgradnu sezonu 2013, koja će zvanično startovati 15.aprila i trajaće do 15.oktobra.

Predstavnici Radarskog centra „Bukulja” i Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije – Odsek za vanredne situacije Smederevo i Fonda za razvoj poljoprivrede grada Smedereva održali su danas pripremni sastanak sa protivgradnim izvršiocima na teritoriji Smedereva.

„Sezona odbrane od grada počinje 15.aprila i traje do 15.oktobra. Na teritoriji grada Smedereva ima 17 protivgradnih stanica sa 34 strelca, što nas svrstava u red nekoliko gradova sa maksimalnim brojem izvršilaca”, podsetio je direktor Fonda, Jovica Vujović.

Vujović je naglasio potrebu dobre komunikacije između svih relevantnih subjekata u ovom važnom poslu i dobre organizacije protivgradne zaštite, a sve u cilju stvaranja uslova za pravovremeno i adekvatno dejstvovanje.

„Na osnovu izveštaja o preostalim raketama iz prošle sezone i planiranom deobom sa ostalim gradovima, sezonu ćemo dočekati sa oko 10 raketa po stanici, što je za početak veoma dobro”, rekao je Vujović i napomenuo da je u prethodne dve godine Fond obezbedio po 102 rakete.

Posle rekapitulacije urađenog u prošloj godini, održan je seminar namenjen strelcima protivgradne zaštite, urađen zdravstveni pregled svih izvršilaca i zaključeni ugovori o obavljanju ovog važnog posla u oblasti poljoprivrede.

Izvor: smederevo.org.rs