Prijava protiv nastavnika zbog primanja mita


05. mart 2014. HRONIKA – Izvor: RTS – Podneta krivična prijava protiv D. P. iz Smedereva i S. Đ. iz Beograda, zbog sumnje da su, kao nastavnici u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu, izvršili 14 krivičnih dela primanje mita i falsifikovanje službene isprave.

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, nakon dužeg operativnog rada, podneli su krivičnu prijavu protiv D. P. (57) iz Smedereva i S. Đ. (51) iz Beograda, saopštila je policijska uprava.

Krivična prijava je protiv njih podneta zbog postojanja osnova sumnje da su, kao nastavnici u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu, izvršili 14 krivičnih dela primanje mita i falsifikovanje službene isprave, čime su pribavili protivpravnu korist od 277.350 dinara.

D. P. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapšen i zadržan, zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 2010. do 2013. godine u više navrata, kao nastavnik predmeta “Poslovna informatika” u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu, od petoro vanrednih učenika zahtevao i uzimao novac.

On je od njih zahtevao i uzimao novac kako bi im omogućio da dobiju prelaznu ocenu, iako nisu imali potrebno znanje za polaganje ispita, a u pojedinim slučajevima nisu ni izlazili na ispit.

Od učenika i njihovih roditelja je tražio i primio ukupno 245.350 dinara.

Protiv S. Đ. je podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 2007. do 2009. godine u više navrata, kao nastavnik predmeta “Usluživanje” u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu, od dva vanredna učenika zahtevao i uzimao robu i novac u ukupnom iznosu od 32.000 dinara.

On je od njih zahtevao i uzimao robu i novac kako bi im omogućio da dobiju prelaznu ocenu, iako nisu imali potrebno znanje za polaganje ispita, a u pojedinim slučajevima nisu ni izlazili na ispit, navedeno je u saopšenju.