Premijera predstave “Lepotica i zver”


21. decembar 2014. KULTURA – U utorak, 23.12.2014, sa početkom od 19,30 časova, premijerno će biti izvedena predstava „Lepotica i zver“ pozorišta PATOS u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo. Sada već tradicionalno, za novogodišnje praznike PATOS, već treću godinu zaredom, izlazi pred smederevsku publiku sa naslovom koji je namenjen prevashodno deci. Međutim, dobro je poznato da PATOS-ov prepoznatljiv stil i način pripovedanja, isto tako nalaze put i do odraslih koji i dalje uživaju u bajkama i pričama koje golicaju maštu bez obzira na uzrast.

Upravo takva je i svima dobro poznata priča o Lepotici i Zveri. „Lepotica i Zver“ je jedna od najlepših ljubavnih priča koja odavno spada u kategoriju najvoljenijih bajki. Zaslugu za to imaju svakako mnoge adaptacije, od kojih je sigurno najpoznatija ona Diznijeva, ali PATOS je svoju inspiraciju potražio u najstarijoj verziji ove bajke nastale iz pera Žan Mari Leprens de Bomon, kao i u filmskoj verziji Žana Koktoa.

Režiju potpisuje iskusna glumica PATOS-a, Anđelka Vulić, dok su tekst takođe radili Patosovci Ivana Stevović i Miljan Guberinić. Nakon predstave Inner Lights, PATOS nastavlja svoju novu pozorišnu sezonu pod nazivom „U tuđim cipelama“ sa ovom bajkom, koja takođe stavlja akcenat na zamenu identiteta, kroz koju čovek jedino stiče iskreno razumevanje i saosećanje za druge.

PATOS-ova estetika i mladi glumci ovog pozorišta vas pozivaju da ponovo doživite jednu od najlepših ljubavnih priča svih vremena i da otkrijete veličanstvenu lepotu i magiju koju dvorac Zveri krije.

Karte za ovu predstavu su u prodaji na blagajni Centra za kulturu Smederevo.