Preko balkona u pljačku devizne penzionerke


11. april 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Inspektori Policijske uprave u Smederevu uhapsili su i sproveli istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu troje maloletnika, koji su osumnjičeni da su 1. aprila izvršili razbojništvo nad 69-godišnjom penzionerkom iz Smedereva i iz njene kuće odneli 6.800 evra i 122.000 dinara.

Kako je saopštila Policijska uprava Smederevo, dvojica maloletnika (starosti 16 i 17 godina) su, znajući da je žena devizni penzioner i da živi sama, prvo 16. marta pokušali da provale balkonska vrata njene kuće, ali su, kada je ona iz sobe počela da viče da je pozvala policiju, pobegli.

Zatim su 1. aprila oko 20 sati došli do kuće oštećene, ovoga puta zajedno sa 17-godišnjom devojkom, koju su zadužili da zvoni na kapiji dvorišta, dok su oni već ušli u dvorište i krenuli prema balkonu.

Kada je žena otvorila balkonska vrata, kako bi videla ko se nalazi ispred ulazne kapije, razbojnici su se već nalazili na balkonu i maskirani, uz pretnju nožem, ugurali oštećenu u sobu i naneli joj lake telesne povrede.

U sobi su, uz pretnju nožem, od oštećene tražili novac i ona je tada iz regala uzela 22.000 dinara i dala im.

Nakon toga su je odveli u drugu sobu gde su izvršili premetačinu i našli dve koverte sa 100.000 dinara i 6.800 evra.

Pre odlaska osumnjičeni su iz mobilnog i fiksnog telefona oštećene izvadili i odneli sa sobom baterije, a uzeli su i boks cigareta marke “LM”. Kada im je rekla da sada više nema novca ni za hleb, ostavili su joj 400 dinara i izašli kroz ulazna vrata kuće.

Njihova saučesnica ih je, po prethodnom dogovoru, čekala u blizini, pa su svo troje otišli u njen stan, gde su joj dali 200 evra za pomoć u izvršenju krivičnog dela, a preostali novac njih dvojica podelili po pola.

Policijski službenici su, pretresom kuća osumnjičenih, našli i oduzeli 3.910 evra i 15.000 dinara, koje osumnjičeni nisu još stigli da potroše, i novac vratili oštećenoj, navedeno je u saopštenju.