Predstavnici Gradskog parlamenta učenika u Gradskoj upravi


22. novembar 2012. DRUŠTVO – Rukovodstvo grada Smedereva organizovalo je danas prijem za predstavnike Gradskog parlamenta učenika Smedereva.

Gradonačelnica dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine grada Smedreva Branče Stojanović, upoznali su učenike sa radom lokalne samouprave i funkcionisanjem izvršne vlasti i lokalnog parlamenta

Predsednica Gradskog parlamenta Magdalena Rađenović predstavila je rad ove gradske organizacije, podsetila na akcije koje su organizovali i u kojima su učestvovali, nakon čega su učenici postavljali pitanja iz oblasti koje njih najviše zanimaju.

Gradski čelnici su izrazili spremnost da pomognu rad ove organizacije i ukazali na formalne načine da učenički zahtevi uđu u legalnu proceduru, kako bi o njima raspravljali članovi Gradskog veća ili smederevski odbornici.

Takođe su razmatrane mogućnosti rešavanja inicijative za boravak nekoliko kategorija učenika u odmaralištu na Rtnju. Dogovoreno je da Gradskom parlamentu učenika, po završetku rekonstrukcije odmarališta, bude upućen zahtev kako bi učestvovali u izradi plana korišćenja ovog smederevskog objekta za odmor i rekreaciju đaka.

Gradonačelnica je podsetila da su iz budžeta opredeljena određena sredstva za subvencionisani prevoz učenika i njihovih nastavnika, a na učeničko pitanje vezano za investicije, detaljno predstavila aktuelnu situaciju oko otvaranja novih radnih mesta u Smederevu.

Svojim mlađim kolegama, predsednik Skupštine je dobronamerno savetovao da bi u budućem radu trebalo da sveobuhvatno sagledaju sve potrebe društva, kako bi argumentacijom svojih prethodno pripremljenih predloga, mogli da se bore i izbore za svoja prava.

Na kraju razgovora, učenicima i njihovim profesorima koji su se zahvalili na podršci, uručeni su prigodni pokloni.

Izvor: smederevo.org.rs