Predstava “Plastika” u Smederevu


25. mart 2015. KULTURA – Novi komad Stevana Koprivice „Plastika“, u produkciji privatne producentske kuće „FaVi teatar“ iz Beograda, biće izveden u petak 26. marta u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.
Uloge igraju glumice Narodnog pozorišta u Beogradu Nela Mihailović i Suzana Petričević, koja i režira predstavu u spoju komedije i drame iz savremenog života.

Stevan Koprivica je jedan od naših najplodotvornijih dramskih pisaca, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Napisao je više od trideset izvedenih pozorišnih komada, a scenarista je i više filmova i TV serija. Niz njegovih tekstova dugo i uspešno su igrani u produkciji „FaVi teatra“, među kojima je najveći hit „Pevaj brate“, koji je još uvek na repertoaru.

Kuriozitet ove predstave je upravo činjenica da je autor komad pisao namenski za dve dobre glumice, i da je draž to što likovi nisu stereotipi – ni domaćice, ni heroine, ni paćenice ni splavaruše. Ovo je komad o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije. One su fajteri, imaju izražen stav i odupiru se stereotipima. Likovi su jedna uspešna žena, udovica i jedna novinarka, obe u srednjim godinama. Sreću se u teretani u koju idu dok čekaju plastičnu operaciju u nameri da se „prepakuju“ i bar još jednom pokušaju nešto u životu.
Predstava počinje u 20 časova, a ulaznice po ceni od 400 dinara, u prodaji su na Biletarnici Centra za kulturu. Mogu se rezervisati na brojeve telefona: 026/4624-815, 064/829-5308 i 064/829-5342.