Predstava “Čorba od kanarinca”


02. april 2013. KULTURA – „Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.”

Ovako izgleda priča u kojoj će igrati glumci beogradskog Zvezdara teatra.

21. aprila, Mina Lazarević i Ljubomir Bandović odigraće komad Miloša Radovića „Čorba od kanarinca” u Velikoj dvorani Centra za kulturu s početkom u 20 časova.

„Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos.

Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame.

Ova, druga po redu beogradska postavka „Čorbe od kanarinca” donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz ’98., prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama.

Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i „hejtera”, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.
Ovaj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca” jeste komad o ljubavi”, govori o predstavi reditelj Staša Koprivica.

Izvor: smederevo.org.rs