Pravoslavni sveštenik osumnjičen da je silovao i seksualno zlostavljao devojčicu


26. mart 2014. HRONIKA – Nadležni opštinski sud u Smederevu produžio je na 30 dana pritvor pravoslavnom svešteniku M. Đ (56) iz Pločice, kod Kovina, osumnjičenom da je silovao i seksualno zlostavljao maloletnu V. P. (12) iz istog mesta.

Hapšenje sveštenika skrivano je od javnosti tri dana, saznaje se nezvanično. Po prijavama meštana, Policijska uprava u Pančevu lišila ga je slobode u prošli ponedeljak, a u četvrtak je predat Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Potom su usledila saslušanja svedoka, kao i maloletne V. P., koja je izjavila da je silovana i više puta napastvovana.

Meštani Pločice nisu iznenađeni celim događajem jer je za 30 godina, koliko službuje u tom mestu, M. Đ. stekao reputaciju raskalašnog popa, s kojim se povezuju alkoholisanost, kocka i blud. Više puta je od nadležnih zatražena njegova smena, ali do nje nije došlo pravovremeno.

Devojčica V. P. je rasla bez roditelja pošto joj je, takođe maloletna, majka preminula na porođaju pa su brigu o njoj preuzeli deda i baba.

U službi za informisanje u Eparhiji banatskoj u Vršcu su nam rekli da je vladika banatski na putu, a oni nemaju zvanično saopštenje niti stav o celom događaju, već se čeka da policija i istražni organi završe postupak.

Za krivično delo obljube nad detetom zaprećena je kazna zatvora od tri do 13 godina.

Izvor: dnevnik.rs