Potraga za kradljivcem, višestrukim povratnikom


31. decembar 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Policijska uprava u Smederevu traga za 27-godišnjim muškaracem iz Kostolca protiv koga je podneto više krivičnih prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio jedno razbojništvo, 21 tešku krađu i tri neovlašćena korišćenja tuđeg vozila, nanoseći materijalnu štetu od oko 3,2 miliona dinara.

Ovaj višestruki povratnik u vršenju teških krađa, koji je u bekstvu, identifikovan je u intenzivnoj akciji suzbijanja imovinskih krivičnih dela, saopštila je Policijska uprava u Smederevu i navela da su krivična dela izvršena u proteklih nekoliko meseci na području Smedereva i okoline.

Osnovano se sumnja da je ovaj izvršilac 5. oktobra, provalivši vrata, ušao u jednu kuću u Smederevu, gde je zatekao vlasnicu, koju je probudila buka, i sa nje nasilno skinuo zlatni nakit, uz pretnje i fizičku silu.

Takođe je osumnjičen da je, u proteklih nekoliko meseci, nasilno ili kroz otključana vrata ili otvorene prozore, ulazio u kuće oštećenih, odakle je uzimao i odnosio novac, zlatni nakit, tehničke uređaje (lap-top računare, mobilne telefone, alat), a u nekoliko slučajeva i ključeve automobila, koje je odvozio.

Tri automobila su nađena, posle izvesnog vremena, napuštena na raznim lokacijama, a dva automobila u blizini kuća oštećenih, jer zbog kvarova nije mogao da ih odveze dalje.

Osim privatnih kuća, u koje je, u nekoliko slučajeva, ulazio i dok su vlasnici u njima spavali, osumnjičeni je obijao i trgovinske radnje, iz kojih je odnosio vodovodni materijal, cigarete, piće i čokolade.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu intenzivno tragaju za osumnjičenim, za kojim je raspisana potraga zbog izvršenja više krivičnih dela i zbog toga što nije stupio na izdržavanje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog prethodnih krivičnih dela.