Pošalji SMS za život male Janje


05. septembar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Večernje novosti – Sedmogodišnja devojčica iz Smedereva boluje od tumora hipofize i za odlazak na životno neophodnu operaciju u Turskoj nedostaje oko 16.000 evra. Prikupljanje novca traje godinu dana, i za Janju ima sve manje vremena.

Smederevci su preko društvene mreže Fejsbuk pokrenuli humanitarnu akciju “Sms izazov” kako bi spasli život sedmogodišnjoj sugrađanki Janji Stamenković koja boluje od tumora na hipofizi. Janji nedostaje još oko 16.000 evra za odlazak na operaciju u Turskoj, koja može da joj spase život.

Izazov se sastoji u tome da mobilnom telefonom pošaljete sms poruku 34 na 3030, podelite skrinšot na svom fejsbuk profilu, i nominujete još petoro ljudi sa liste prijatelja da učine isto.

Janjini roditelji dobili su predračun za operaciju na mozgu na klinici Acibadem Healthcare Group u Istanbulu na 53.488 dolara. Do sada je prikupljen najveći deo ove sume.

Smederevci su rešeni da prikupe novac koji nedostaje, te se umesto polivanja ledenom vodom, učinili humaniji gest. Janji nedostaje oko 14.000 sms poruka za odlazak na operaciju.