Policajca brutalno pretukli huligani


25. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Alo! – Nenad R. (29) , policajac PU Zemun napadnut je i teško povređen sinoć oko 21.30 sati u Karađorđevoj ulici u Smederevu kada su ga, bez ikakvog povoda, napala petorica izgrednika, od ranije poznata policiji.

Pripadnika policije u uniformi, koji se vraćao kući sa posla, grupa huligana najpre je napala verbalno a potom, kada je pokušao da ih umiri i legitimiše, oni su fizički nasrnuli na njega. Od udarca, koji je zadobio u glavu, Nenad R. pao je na zemlju, a osumnjičeni su nastavili da ga šutiraju po telu. Na sreću, naišao je slučajni prolaznik koji je pomogao našem kolegi, pa su se mladići razbežali i ostavili Nenada R. na zemlji. Lekari smederevske bolnice, konstovali su teške telesne povrede, u vidu preloma desne podlaktice i policajac Nenad R. je posle ukazane pomoći, pušten na kućno lečenje.

– Reprezentativni Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje još jedan napad na kolegu i podseća da sve nadležne institucije, naročito tužilaštva i sudovi, moraju adekvatno da reaguju kako bi se stalo na put huliganima koji se bez ikakvog razloga, fizički obračunavaju sa pripadnicima policije. Apelujemo na sudove da prestanu sa politikom izricanja blagih kazni počiniocima ovakvih i sličnih napada i podsećamo još jednom da ja napad na policiju – napad na državu – kaže predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.