Počelo snimanje “Svetlosti velegrada”


05. novembar 2012. KULTURA – Pala prva klapa domaćeg filma “Mali Budo”, deo omnibusa “Svetlosti velegrada” koji se radi u produkciji Srbije, Grčke i Holandije. Slika života u otvorenoj, modernoj i kosmopolitskoj metropoli.

U Smederevu je pre nekoliko dana pala prva klapa domaćeg filma “Mali Budo”, deo omnibusa “Svetlosti velegrada” koji se radi u produkciji Srbije, Grčke i Holandije.

Film “Svetlosti velegrada” imaće tri priče iz ove tri zemlje, u trajanju od oko 35 minuta. Zajednička tema je, kao što naslov sugeriše, odnos metropole prema pridošlicama i iskustva onih koji prvi put dolaze u veliki grad.

– “Mali Budo” je priča o onim Beograđanima koji to nisu po rođenju, nego po izboru, a naš glavni grad je ravnopravni junak ovog filma – objašnjava Marko Paljić, iz produkcijske kuće “Gargantua films”, koja stoji iza ovog projekta, ali i višestruko nagrađivanog igrano-dokumentarnog filma o Radovoju Koraću “Žućko”.

Na čelu autorske ekipe je reditelj Danilo Bećković, koji je sa Dimitrijem Vojnovom napisao i scenario. U ulozi naslovnog junaka pojavljuje se Petar Strugar, a igraju i Petar Božović, Sergej Trifunović, Milorad Kapor, Tihomir Stanić, Aleksandra Janković i Slobodan Ćustić.

Strugar, popularni Moša iz “Montevidea”, u ovom filmu je Crnogorac Budo koji dolazi u Beograd i koga “zasene svetla velegrada”. U velikom gradu glavni junak osetiće prvi put čari prave ljubavi. Trifunović, alijas Mišo, prekaljeni Beograđanin, postaće njegov “mentor” i vodič kroz srpsku prestonicu. Uloga u ovom ostvarenju će glumcu Miloradu Kaporu biti prva posle zapaženog angažmana u najnovijem filmu o Džejmsu Bondu “Skajfol”.

– Želimo da predstavimo Beograd u najboljem svetlu, da pokažemo da ovo nije “siva rupa” u kojoj mladi piju jeftino pivo ispred prodavnica, već da živimo u otvorenoj, modernoj i kosmopolitskoj metropoli – kaže Paljić.

U filmu će biti predstavljene najlepše i najpoznatije beogradske lokacije, a pojaviće se i specijalni gosti. Jedan od njih je Marko Kon, koji je i komponovao muziku za film “Mali Budo”.

Snimanje srpske priče u omnibusu “Svetlosti velegrada” trajaće još desetak dana, a premijera filma očekuje se tokom 2013. godine.

Izvor: Večernje novosti