Počelo novo suđenje gradonačelnici Jasni Avramović


30. januar 2015. HRONIKA – Izvor: Smederevske novine – Pred Višim sudom u Smederevu u sredu, 28. januara, počelo je ponovljeno suđenje gradonačelnici Jasni Avramović za krivično delo primanja mita, potvrdila je za Smederevske predsenica Višeg suda Slađana Bojković. Sledeći glavni pretres, kako saznajemo, zakazan je za 6. mart. U izjavi za Smederevske, predsednik sudskog veća Dragoslav Milanović navodi da je na prvom glavnom pretersu ponovljenog postupka optužena Jasna Avramović iznela svoju odbranu i da su saslušana dva svedoka, po uputstvu Apelacionog suda.

-Ostalo je da saslušamo još dva svedoka, a nakon toga trebalo bi da usledi izvođenje pismenih dokaza iz dosadašnjeg postupka. Potom, ukoliko obe strane budu saglasne i ako ne bude predloga za dopunu dokaznog postupka, ulazi se u završne reči – objašnjava Milanović.

Prema njegovim rečima, optužnica je za sada ista, a promene mogu da nastupe ukoliko tužilaštvo izvrši prekvalifikaciju krivičnog dela.

Podsećamo, gradonačelnica Jasna Avramović je nakon osmogodišnjeg sudskog procesa, zbog izvršenja produženog krivičnog dela primanja mita, u junu prošle godine osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 3 meseca, a izrečena joj je i mera oduzimanja imovinske koristi u iznosu od 144.000 dinara.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u septembru prošle godine presudu Višeg suda u Smederevu i predmet vratio na ponovno suđenje.
J.V.