Počela Smederevska jesen


18. septembar 2014. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Otvaranjem Sajma privrede i predstavljanjem smederevskih vinarija u Centru za kulturu, kao i otvaranjem Vinskog grada, danas je počela 127. Smederevska jesen i trajaće do 21. septembra.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede, pored Grada Smedereva, PKC grupe koja se predstavlja prvi put, i redovnog učesnika Železare Smederevo, koja obeležava 50 godina Nove Železare, štandove su izložili FŽV Želvoz, Dunav osiguranje, Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje i nekoliko privatnih kompanija iz Smedereva i Beograda.

Zajedno sa ostalim izlagačima, u smederevskom Centru za kulturu predstavljaju se i smederevske vinarije – podrumi Vodnjanka, Ilić, Dionis i vinarije Jeremić i Janko.

Sajam privrede i predstavljanje smederevskih vinarija je podržala Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Smederevo, a podršku u realizaciji programa pružila je i kompanija Fruvita iz Lunjevca kod Smedereva.

Od prvog dana tradicionalne privredno-turističke manifestacije, na centralnom gradskom trgu je prodajna izložba voća, meda i cveća, a organizatori su pripremili raznovrstan kulturni, zabavni i sportski program.

Pevač i frontmen legendarnih Partibrejkersa Zoran Kostić Cane predstaviće u Narodnoj biblioteci monografiju “Partibrejkers srce kuca, tu je”.

Pored Diznijevog urnebesa i rokenrol koncerta za decu na velikoj bini ispred zgrade Višeg suda u centru grada, program će u večernjem terminu upotpuniti koncert grupe “Legende”. Od sportskih programa, danas se održavaju turniri u košarci i šahu.

Manifestacija, koja se ove godine održava pod sloganom “Smederevo vazda otvoreno”, zvanično će biti otvorena u petak, nakon tradicionalnog defilea uz nastupe karnevalskih grupa.