Plivačko takmičenje za Časni krst


21. januar 2013. DRUŠTVO – Pobednik plivačkog takmičenja za Časni krst u Smederevu, kao i prethodne dve godine, je Srbislav Čiplić.

Plivanje za Časni krst u Smederevu okupilo je ove godine 17 mladića, od kojih je 15 plivalo. Pobednik je, već treći put, Srbislav Čiplić.

“Zahvalio sam se posle treće uzastopne pobede i najavio odustajanje od narednog takmičenja. Neka se mlađi plivači okušaju u borbi za Časni krst, da osete draž pobede, kao što sam ja uspeo već tri puta”, izjavio je Čiplić.

Bivši vaterpolista Bečeja, Srbislav Čiplić, od prošlog leta uspešno prenosi vaterpolo i plivačke veštine deci i omladini na bazenu Sportskog centra.

Crkvena opština Smederevo i Odbor za negovanje pravoslavne tradicije organizuju na bazenu smederevskog odmarališta „Jugovo“ tradicionalno vađenje Časnog krsta, za Bogojavljenje.

Grad Smederevo je i ove godine pomogao održavanje manifestacije plivanja za Časni krst.

Domaćin manifestacije, Zoran Ignjatović, istakao je da je manifestacija ove godine bila najposećenija, kao i prethodne dve, koje je organizovao Odbor, povodom Badnje večeri i Srpske nove godine.

Ignjatović je podsetio da je Odbor za negovanje pravoslavne tradicije u prethodnom periodu uručio oko 100 paketića Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju Sunce, kao i Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sveti Luka u Smederevu.

On je najavio da će, u okviru Svetosavskih svečanosti, posle liturgije u nedelju, deci biti podeljeno 100 paketića.

Izvor: smederevo.org.rs