Petoro putnika povređeno u vozu


14. februar 2012. HRONIKA – Petoro putnika povređeno je juče ujutro u saobraćajnoj nesreći kada je na glavnoj železničkoj stanici u Požarevcu lokomotiva udarila u vagon sa putnicima.

U udesu je četvoro putnika zadobilo lakše telesne povrede, a jedan teže. Povređenima je pomoć ukazana u požarevačkoj Opštoj bolnici i dvoje je odmah otpušteno na kućno lečenje.

Nezgoda se dogodila oko 8.30, kada je mašinovođa voza koji saobraća na relaciji Požarevac-Smederevo hteo da doda kompozciji još jedan putnički vagon, koji je stajao na glavnoj železničkoj stanici u Požarevcu. Krećući se unazad, on je udario u vagon sa putnicima i tom prilikom je povređeno petoro putnika koji su stajali u vagonu. Direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić kaže da je odmah posle udesa svih petoro putnika dovezeno na ukazivanje pomoći.

– Jedan muškarac ima teške telesne povrede, zadobio je potres mozga i ima povredu grudnog koša i on je smešten na intenzivnoj nezi odeljenja hirurgije. Dvoje povređenih putnika ima lake telesne povrede i oni su zadržani na odeljenju hirurgije, gde se prati njihovo zdravstveno stanje – rekao je direktor bolnice Srećko Bosić. Kako nezvanično saznajemo, uzrok saobraćajne nesreće su zaleđene šine, po kojima se lokomotiva klizala kada je vozač prikočio.

Izvor: alo.rs