Petoro povređeno u sudaru autobusa i kamiona, troje u komi


15. jul 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – U saobraćajnoj nezgodi na auto-putu nedaleko od Mihajlovca, kod Smedereva, kasno sinoć tri osobe su teško povređene a tri lakše u sudaru autobusa i kamiona.

Teže povređene osobe su prevezene u Beograd, a dvoje je bilo u komi, javila je RTS.

Tri osobe su lakše povređene, i prevezene su u smederevsku bolnicu. Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije svi povređeni putnici su državljani Češke Republike.

Prema prvim informacijama do udesa je došlo oko 1.30 sati kada je autobus čeških registarskih oznaka kod požarevačke petlje na auto-putu Beograd-Niš sustigao i naleteo na teretno vozilo negotinskih tablica, koje je prevozilo drva.

Kako javljaju češki mediji, u autobusu je bilo “manje od 20 putnika” koji su se vraćali sa letovanja iz Turske.

Prema rečima portparolke češkog ministarstva inostranih poslova Lucije Grohove, među povređenima su vozač i vodič, a sajt lista “Blesk” piše da se dve najteže povređene osobe bore za život.

“Jedno lice je u bolnici sa kritičnim povredama glave i grudnog koša, dok je osoba za koju se veruje da je vozač, primljena je sa teškim povredama karličnog dela, ali je njegovo stanje trenutno stabilnije”, rekla je Grohova za ČTK.

Češki mediji navode da je vozač kamiona najverovatnije kriv za udes.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje, a kako navodi RTS policija ga nije zatekla na mestu udesa, već se pojavio po završetku uviđaja.

Na mestu nesreće je češki konzul, a krenuo je i novi autobus po nepovređene putnike”, rekla je češke medije portparol češkog Ministarstva inostranih poslova.