Petnaest medalja na Kupu Srbije u karateu za KK “Smederevac”


16. maj 2016. SPORT – U subotu 14.05.2016.godine, u sportskom centru Čair u Nišu, održan je Kup Srbije u karateu, za sve starosne kategorije. Učešće je uzelo preko 20 klubova i preko 300 takmičara iz Srbije. Ovaj turnir bio je poslednja priprema reprezentativaca Srbije pre predstojećeg prvenstva Evrope koje se narednog vikenda održava na istom mestu, te je broj takmičara manji od očekivanog. I pored toga, kvalitet karatea na turniru je bio jako visok, obzirom na to da su učestvovali najuspešniji takmičari ove sezone iz svih kategorija.

Karate klub „Smederevac“ je nastupao sa 18 takmičara, predvođeni Marijom Minić, našom najuspešnijom takmičarkom svih vremena. Osvojeno je ukupno 15 medalja, 6 zlatnih, 2 srebrne i 7 bronzanih.

Najveća kataška nada Smedereva, Aleksandar Grujić, koji na prvenstvu Evrope brani bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg Evropskog, je potvrdio formu osvajanjem zlatne medalje. Takmičari sekcije iz Suvodola, standardno najbolji u borbama, a Mihajlo Petrović, osvajač zlatne medalje na Kupu, narednog vikenda očekuje i nadmetanje sa Evropskim takmičarima… Marija Minić je pokazala da pripada svetskoj eliti, i sa pola snage se „prošetala ringom“ osvojivši zlatnu medalju u borbama.

Ostali osvajači medalja, pored gore pomenutih, su : Anastasija Nedeljković, Ivana Mančić, Anastasija Brković, Marija Krstić, Miloš Nedeljković, Mateja Andrijević, Petar Brković, Đorđe Mtrović.

Trener Karić Predrag Peka zadovoljan je nastupom svojih takmičara, a što je između ostalog, zasluga i mladih trenera Marije Minić i Krstić Milana.