Petar Adamović na Prvenstvu Evrope


18. februar 2016. SPORT – Petar Adamović, član Streljačke družine „Smederevo“ biće u sastavu reprezentacije Srbije za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj od 22. do 27. februara. U ekipi juniora pištoljem gađaće zajedno sa Brankom Mašanovićem iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda i Stefanom Todorovićem iz Streljačkg kluba „Kolubara“ iz Lazarevca.

Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je konačne sastave reprezentacija za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj od 22. do 27. februara. U ekipi juniora pištoljem gađaće i Petar Adamović, član Streljačke družine „Smederevo“. U ekipi sa njim još su i Branko Mašanović (Klub streljačkih sportova „Policajac“ Beograd) i Stefan Todorović (Streljački klub „Kolubara“ Lazarevac).

Na Šampionatu Evrope u Đeru učestvovaće 655 strelaca iz 47 zemalja. Najbrojnije su seniorke puškom sa 93 učesnice, dok su pištoljem preliminarno prijavljene 74 takmičarke. Pištoljem za medalje će se boriti 83 seniora, a puškom 71.
U juniorskoj konkurenciji puškom prijavljene su 63 juniorke kao i 49 juniora, pištoljem 51 juniorka i 43 juniora.
Na vatrenu liniju prvo izlaze 24. februara juniorke pištoljem i juniori puškom, potom 25. februara juniorke puškom i juniori pištoljem. Istog dana od 16, 45 je takmičenje omladinskih miks timova puškom, a od 18,45 miks timova pištoljem.

Seniorske kategorije počeće na EŠ takmičenje 26. februara pištoljem za žene i puškom za muškarce, 27. februara je nadmetanje žena puškom i muškaraca pištoljem i, potom, od 14 časova gađaju miks timovi pištoljem, a od 15,30 časova miks timovi puškom.

Prošle godine, na EŠ u Arhnemu osvojene su četiri medalje – zlato (miks puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović), srebro Damir Mikec (seniori vazdušni pištolj) i dve bronze: muška seniorska reprezentacija pištoljem (Mikec, Grgić, Zlatić) i ženska juniorska reprezetacija puškom (Vukašinović, Radulović, Babić) sa državni ekipnim omladinskim rekordom 1.235,5 krugova.