„Pesme i arije koje su osvojile svet“ oduševile Smederevce


26. avgust 2013. KULTURA – „Pesme i arije koje su osvojile svet” u nedelju su uspešno izvedene pred smederevskim ljubiteljima popularnih melodija, uz dva poziva na bis.

Iako su vremenske prilike onemogućile kvalitetniji doživljaj u Malom gradu Smederevske tvrđave, gotovo prepuna Velika dvorana Centra za kulturu dokaz je veoma uspešne muzičke večeri.

Posle svetskog uspeha u Londonu, svetske premijere u Parizu, Budimpešti i Beču, koncert „Pesme i arije koje su osvojile svet” (The World Famous Arias & Songs) oduševio je publiku u više od pedeset gradova sveta i naše zemlje, a sada i u Smederevu.

Gala koncert pod nazivom „Pesme i arije koje su osvojile svet”, u okviru smederevskog kulturnog leta 2013-te, izveli su svetski priznati umetnici, veličanstveni tenor Slavko Nikolić i pevačka zvezda u usponu, mecospran Milica Pavlović, uz zvuke klavijatura i žičanih instrumenata.

U programu, u kojem su se čule najpoznatije arije i melodije iz svih krajeva sveta, učestvovali su vrsni instrumentalisti, Miodrag Čolaković (klavir) i Petar Golubović (mandolina, buzuki, balalajka i gitara).

Publika je svoje impresije pokazala tako što je umetnike, nakon zvaničnog dela koncerta, dva puta vratila na scenu Centra za kulturu.

Pokrovitelj koncerta je Grad Smederevo.

Izvor: smederevo.org.rs