Pavlović i Lekić kupuju Smederevo, stižu reflektori


02. jun 2012. SPORT – Žarko Pavlović i Dragoljub Lekić, doskorašnji finansijeri kragujevačkog Radničkog 1923, u utorak će sa gradskim vlastima Smedereva voditi možda i poslednju rundu pregovora oko kupovine superligaša sa desne obale Dunava.

Lokalna samouprava više puta je na javnoj licitaciji pokušala da proda fudbalski klub i stadion, koji je u vlasništvu Železare, ali nije se javio nijedan kupac.

Početka cena bila je oko 23 miliona dinara, a do sada je pala na oko osam miliona. Da li je to cena oko koje zainteresovani pregovaraju sa lokalnom samoupravom Smedereva nije poznato, mada se sa sigurnošću može reći da više od te sume neće ponuditi.

Prema nezvaničnim informacijama, novi vlasnici preuzeće stadion, prvi tim i brigu o zaposlenima u klubu, dok bi omladinski pogon trebalo da ostane na jaslama grada.

Ako Smederevo ne želi da finansira omladinsku školu, novi vlasnici će prihvatiti i tu obavezu, međutim, nagovešteno je da bi u tom slučaju promenili ime kluba koji bi od leta mogao da se zove po nekom sponzoru.

Ako u utorak dve pregovaračke strane dogovore transakciju, Smederevo će postati drugi klub u Srbiji koji je na javnoj licitaciji promenio vlasnika. Pre mesec dana pod rednim brojem jedan upisan je Čukarički.

Stižu reflektori

Stadion u Smederevu jedan je od objekata koji bi uskoro trebalo da bude osvetljen reflektorima. Postavljanje reflektora zajedno finansiraju FSS iz fonda UEFA i lokalna samouprava.

Prema najavama iz Đurđevog grada, zainteresovani kupci su najavili da bi finansirali izgradnju krova nad tribinama.

Izvor: zurnal.rs