PATOS i „Plastične bašte“ na 22. FEP-u


16. avgust 2016. KULTURA – U subotu, 20. avgusta, pozorište PATOS će nastupiti sa svojom predstavom „Plastične bašte“ (režija: S. Tramaćere) na 22. izdanju Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP).

Festival se održava u Bačkoj Palanci od 18. do 21. avgusta i predstaviće selekciju 6. najboljih predstava za decu profesionalnih pozorišnih trupa iz regiona po izboru selektora festivala, dramaturga Dimitrija Kokanova.

Ovogodišnjim sloganom „Znamo šta jesmo, ali ne znamo šta možemo biti“ 22. FEP rešio je da oda poštu jednom od najvećih dramskih pisaca u istoriji književnosti i pozorišta, Vilijamu Šekspiru.

Citatom iz “Hamleta”, namera festivala je da pažnju skrene na susret pozorišta sa dečjim željama i maštama.

U takmičarskom delu se nalaze, pored „Plastičnih bašta“, još tri predstave: „Kako nastaje kazališna predstava“ (ADU iz Zagreba), „Pustolovine Boleta komete“ (Nevid teatar i Gradsko pozorište „Jazavac“ iz Banja Luke) i „Bajka O“ (Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina).

U revijalnom delu programa biće izvedene predstave „Život na visokoj nozi“ (cirkus teatar „Ludifico“ iz Novog Sada) i „Šumski bonton“ (Srbija šume).

Ulaz na festival se „plaća“ sa 10 plastičnih čepova ili jednom knjigom.