Paranoja: Vlast preti autoru duhovitog oglasa


22. septembar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Oglas u kome se nudi prodaja grada Smedereva mogao bi naškoditi njegovom autoru.

Nešto što je zamislio kao šalu ovom Smederevcu sada zadaje priličnu glavobolju, ali on ipak kaže da “ne odustaje”.

– Prodaje se stari grad Smederevo, rođen još u 11. veku, a 1430. postao prestonica. Grad je lep, ali ne baš očuvan, vidljiva oštećenja na slikama 3, 4, 5 i 6. Može i zamena za manje oštećen i upropašćen grad, uz moju doplatu. Ni Turci, pa ni Nemci nisu nas toliko uništili kao sadašnja vladajuća garnitura – početak je oglasa koji je u nedelju po drugi put obrisan sa sajta.

Zale, kako je nadimak onog kome treba da se obratite za detalje u vezi sa prodajom, pristao je da razgovora za „Blic“, ali ne i da otkrije svoj identitet jer nakon što je obnarodovano da radi u pošti počele su neprijatnosti.

– Iz Gradske uprave zvali su jednog od šefova i rekli mu da kaže „tom Zaletu da se ne zaj…va“ – kaže Zale.

Vlasti je verovatno pogodio deo gde se baš pominje gradonačelnica, a ona, Jasna Avramović, uostalom kao i njen prethodnik na tom mestu Predrag Umičević, zajedno sa poslanikom Draganom Šormazom nalaze se na pomenutim slikama „oštećenja grada“.

– Nije to ništa politički… Nisam hteo nikoga da uvredim, hteo sam samo da ih podstaknem na razmišljanje, ali oni izgleda ne znaju za šalu – razočaran je Zale.