Ovog vikenda međunarodni turnir u streljaštvu


25. novembar 2016. SPORT – U Smederevu će se narednog vikenda održati dva međunarodna takmičenja u streljaštvu za mladje kategorije, na kome se očekuje nastup više od 270 strelaca.

U subotu, 26. novembra će na smederevskom trelištu biti održana “Velika nagrada Smedereva”, a dan kasnije Omladinski kup pod pokroviteljstvom proizvodjača sportskog oružja “Valter”.

Generalni menadžer Boban Marinković naveo je da očekuje najmanje 270 nastupa, kao i da gosti iz inostranstva od četvrtka dolaze u Smederevo. Najbrojnija strana delegacija biće ruska, sa 17 strelaca. Među njima su i strelci sa krajnjeg istoka Rusije, sa ostrva Sahalin.

Na turniru će se nadmetati strelci iz Francuske, Bugarske, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na subotnjoj “Velikoj nagradi Smedereva” strelci će biti podeljeni u tri starosne kategorije, do 16, 18 i do 20 godina.

Neće biti finala, već će se plasman odredjivati prema rezultatima u osnovnom delu takmičenja (60 dijabola u muškoj, 40 u ženskoj konkurenciji).

U nedelju, u okviru Omladinskog kupa “Valter” takođe će gađati svi prijavljeni, ali u jedinstvenoj uzrasnoj kategoriji, do 20 godina od 1996. godišta i mladji.