Oslabljene odbojkašice Smedereva


13. januar 2016. SPORT – Izvor: Naše novine – Prvi deo sezone u Prvoj ligi Srbije odbojkašice Smedereva okončale su na solidnom sedmom mestu. Za debitanta u ligi odličan rezultat. U deset utakmica po pet pobeda i poraza. Međutim, u drugi deo prvenstva koji počinje u subotu utakmicom sa Milenijumom iz Niša u klubu ulaze samo sa jednim ciljem – obezbediti dovoljan broj bodova da se osigura opstanak.

Iako su obezbedili lepu zalihu od 15 bodova moraju da strahuju jer čak četiri ekipe ispadaju iz lige.

Briga je uvećana ako se zna da su dve, možda i najbolje, igračice napustile redove ŽOK Smederevo. Bojana Mirković je uzela ispisnicu i pojačala redove ŽOK Beograd, a Bojana Bučevac je trenutno u Rumuniji gde traži inostrani angažman.

– Tako je, napustile su nas dve igračice i to u poslednjim danima prelaznog roka tako da nismo mogli da reagujemo. Možda malo nekorektno od njih ali nismo imali načina da ih zadržimo jer nismo mogli da ispoštujemo sve iz ugovora. Morali smo da pretumbamo linije u timu i za sada ne znam kako će to da izgleda. Imaćemo jednu prijateljsku utakmicu da vidimo kako sada ekipa funkcioniše i da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Milenijumom koji ima samo sedam bodova – ističe za Naše novine predsednik ŽOK Smederevo Dragan Lovre.

Smederevke u subotu dočekuju Milenijum u Dvorani Smederevo sa velikim imperativom pobede. Milenijum je u prvom delu sezone osvojio 7 bodova, Ivanjica na pretposlednjem 3 i na začelju Valjevo sa samo jednim bodom. Te ekipe ne bi trebalo da predstavljaju problem ali je zato devetoplasirani Student na samo pet bodova zaostatka i ukoliko žele da zadrže trenutnu bodovnu razliku Smederevke moraju da dobijaju slabije plasirane timove od sebe. Prva je na redu ekipa Milenijuma.