Optuženi u aferi Indeks negiraju krivicu


Profesor Obligacionog prava i Crkvenog prava na kragujevačkom Pravnom fakultetu Nenad Đurđević optužen u aferi “Indeks” negirao je danas optužbe za primanje mita, navodeći da je prolaznost na njegovim ispitima 99 odsto.

Đurđević koji je optužen za zloupotrebu položaja i primanje mita od 600 evra, rekao je na suđenju da je uhapšen i izvesno vreme proveo u pritvoru zbog optužbe da se razlikuju datumi u ispitnoj prijavi i zapisniku sa ispita.

On je pomenuo da je neverovatno da je optužen za primanje mita od studenta Steva Grubišića za ocenu na ispitu na kojem studenti imaju prohodnost 99 odsto “ne zato što poklanja ocene” već zbog toga što je to gradivo lako i jednostavno.

U Višem sudu u Smederevu odbrane su izneli studentkinja Marija Milićević i šef odseka za nastavu i studentska pitanja na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Zoran Simić.

Marija Milićević odbacila je optužbu da je podmitila profesore Sreta Purića i Draganu Petrović sa ukupno 1.500 evra da bi bez polaganja ispita dobila pozitivnu ocenu iz predmeta Ekonomska politika i Krivično pravo.

Šef odseka za nastavu i studentska pitanja na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Zoran Simić odbacio je krivicu za posredovanje između studenata i profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Optuženi profesor Ustavnog prava Dragan Bataveljić danas se nije pojavio na suđenju jer je, kako je obavestio sud “morao da da krv”, dok je optuženi profesor Miodrag Mićević umesto na suđenju bio na sednici Saveta Fakulteta za ugostiteljstvo u Kragujevcu u koji je izabran odlukom Vlade Srbije.