Oko 1500 posetilaca u Tvrđavi


18. jun 2014. KULTURA – U vikendu za nama, Turistička organizacija Smederevo je učestvovala u pripremi dva potpuno različita, ali za sugrađane podjednako atraktivna programa.

Koncertna turneja „Provetravanje“ seriju humanitarnih gostovanja po Srbiji počela je upravo u našem gradu. Taj program realizuje izdavačka kuća „Odličan hrčak“, zahvaljujući kojoj su pred Smederevcima nastupili Kanda Kodža i Nebojša, DarkvudDab, Obojeni program, Zemlja Gruva i Di Džej Filip. Atmosfera u Malom gradu je bila odlična, kao i odziv publike.

S obzirom na to da je reč o najpopularnijim grupama srpske rok scene, među 1500 posetilaca bilo je i gostiju iz gradova u okruženju. Žurka je trajala čitavu noć, a prihod od ulaznica je uplaćen na račun namenjen pomoći postradalima u poplavama.

Inače, „Provetravanje“ je koncipirano kao trajna akcija kojom se „teži osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i drugim sadržajima i otklanjanju posledica nedostatka svežeg vazduha kao što su tromost, ustajalost, letargija…“ Turistička organizacija nastavlja saradnju sa izdavačkom kućom „Odličan hrčak“ i već su dogovoreni koncerti za jul i avgust, kada će programi i trajati nešto duže.

Već naredne večeri, Mali grad je okupio poštovaoce sasvim drugačijeg zvuka. Naime, promo žurka, sada već čuvenog festivala Egzit, u Smederevo je dovela di džejeve Marka Nastića, Božu Podunavca, Leu Dobričić…

I ovaj program je odlično prihvaćen, a kako je bio namenjen potpuno drugačijoj grupi, može se reći da smo tokom dve večeri, uspeli da zadovoljimo sve muzičke ukuse naših sugrađana i da pri tom svemu damo humanitarnu notu. S obzirom na to da imaju veliku medijsku podršku, svako od tih gostovanja po pravilu prate i najave u gotovo svim štampanim medijima,a potom i izveštaji sa tih događaja čime se na dobar način afirmiše i tvrđava kao najveći turistički potencijal Smedereva – kaže direktorka Turističke organizacije, Jovana Nikolić.

Izvor: nasenovine.net