Oklopnici iz Smedereva u Ohrid


Fudbaleri Smedereva počeli su pripreme za nastavak šampionata Srbije, a na prozivci nije bio samo Saša Radenković koji je otišao na probu u jedan klub iz Mjanmara.

Prvi deo priprema će, kao i prethodnih godina, biti odrađen u Smederevu, nakon čega će ekipa otputovati u Ohrid, koji je sada već postao tradicionalna zimska baza Smederevaca. Po povratku iz Ohrida „oklopnike” očekuju dva prijateljska meča i generalna proba protiv Inđije.

Među igračima Smedereva danas su se našla i dvojica povratnika iz Azije, Aleksandar Miljković i Nenad Mladenović. Njihov status još je neizvestan, jer obojica očekuju ponude klubova čije su boje branili u prošloj polusezoni, uz napomenu da je Mladenović zvanično i dalje igrač Smedereva, jer je u Kini bio na pozajmici.

Jedini pravi novajlija je Miloš Karišik, 22, koji igra na poziciji štopera, a u Smederevo je došao iz Teleoptika.

Što se tiče odlazaka iz kluba, najveće interesovanje vlada za napadača Nenada Marinkovića, a od tri prvoplasirane ekipe u domaćem prvenstvu najviše izgleda da ga angažuje ima Crvena zvezda. Nezvanično se pominje da je njegova cena oko 600.000 evra.