Održano drugo kolo pete Smederevske lige u streljaštvu


23. mart 2013. SPORT – Na strelištu u Smederevu sinoć je održano drugo kolo pete, tradicionalne, smederevske lige u streljaštvu, u organizaciji Streljačkih družina „Smederevo“ i „Heroj Srba – Bezbednost“.

Po rezultatima ovo drugo kolo u pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca je bilo nešto slabije po rezultatima, a kod žena su ostvareni nešto bolji rezultati.
Novica Petrović („Kore Mig“) je i sinoć bio najbolji sa rezultatom od 182 kruga, koliko je imao i Saša Mišić iz „Elektromorave“, ali sa slabijom zadnjom serijom. Dva kruga manje od njih na trećem mestu imao je Radoslav Mirković, takođe iz ekipe „Kore Mig“. Kod žena sve tri prvoplsirane imale su isti rezultat od 172 kruga, a rangirane su prema boljoj poslednjoj seriji. Prva je bila Marina Vasić, iz ekipe „Železare“, druga Tatjana Đorđević iz ekipe „Sveti Luka“, a treća Anđelina Simović iz ekipe „Vile“.

U ekipnoj konkurenciji, kod muškaraca u prošlom kolu druga, sada je na prvom mestu, ekipa „Elektromorave“ (Saša Mišić, Novica Popović i Milorad Bugarić) sa 530 krugova, a ekipa „Kore Mig“, koja je u prošlom kolu bila prva sada je druga (Novica Petrović, Radoslav Mirković, Dobrica Dabić i Saša Ilić (rezerva)) sa 528 krugova, na drugom mestu. Na trećem mestu ekipa „Heroj Srba – Bezbednost“ (Dragan Florić, Borivoje Provčin i Veljko Radosavljević) sa 510 krugova. Kod žena u drugom kolu najbolja je bila najmlađa ekipa lige „Vile“ (Anđelina Simović, Marija Branković, Jelena Rajković i Jovana Bajčić (rezerva)) sa 496 krugova, a na drugom mestu je ekipa Prijatelji „NSGNM“ (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Ivana Matejić i Jelena Kocić (rezerva) sa 478 krugova. Prošlogodišnje šampionke ekipa „Megaformat“ (Jelena Tasić, Marija Aničić i Lidija Dejanović) sa rezultatom od 472 kruga deli treće mesto sa ekipom „Sveti Luka“ (Tatjana Đorđević, Vesna Nešić, Roza Milenković, Zorica Petrović (rezerva)).

Posle drugog kola kod muškaraca vodi Novica Petrović sa ukupnim rezultatom od 369 krugova, drugi je Saša Mišić sa 359 krugova, a treći Dragan Florić sa 358 krugova. Kod žena posle dva kola vodi Marina Vasić sa 338 krugova, druga je Tatjana Đorđević sa 336 krugova, a treća sa krugom manje je Anđelina Simović.
Ekipno kod muškaraca posle dva kola vodi ekipa „Kore Mig“ sa 1054 kruga, druga je ekipa „Elektromorave“ sa 1051 krugom, a treća ekipa „Heroj Srba – Bezbednost“ sa 1017 krugova. Kod žena prva je ekipa „Vile“ sa 980 krugova, druga je ekipa „Megaformat“ sa 965 krugova, a treća ekipa Prijatelji „NSGNM“ sa 951 krugom.
Ovom prilikom ekipni plasman odredili smo prema ukupnim rezultatima, ali konačan plasman ekipa odrediće se prema osvojenim bodovima.

Treće kolo lige održaće se sledećeg petka 29. marta.

S obzirom na to da se za konačan plasman računa 5 najboljih rezultata iz 7 kola lige, zainteresovani pojedinci i ekipe još uvek mogu da se prijave za učešće i umešaju se u već sada prilično neizvesnu trku za najbolje smederevske ligaše, koja se posebno zaoštrava u ženskoj konkurenciji. Kotizacija za učešće u Ligi iznosi kao i prethodnih godina 3.000 dinara po strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija. Liga se puca po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za kadete i kadetkinje, a strelci se takmiče u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije.

Liga se završava 24. maja, kada će se pucati sedmo poslednje kolo i finale u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i pehare i diplome za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji.
Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci mogu da se prijave za učešće u petoj Smederevskoj ligi na telefon Streljačke družine Smederevo 4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.
Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.