Održan turnir u odbojci na pesku “Trofej Leštara 2015”


26. avgust 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Mesna zajednica Leštar bila je prošle nedelje od 18. do 23. avgusta centar odbojke na pesku. Želja čelnih ljudi ove mesne zajednice, a pre svega predsednika Slaviše Maksimovića, začeta prošle godine, kada je održan prvi turnir, da ovaj deo Smedereva bude prepoznat kao centar odbojke, ostvarila se ove godine. Drugi Trofej Leštara okupio je 28 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji ispod i iznad 20 godina. U šest dana, koliko je turnir trajao, odigranao je 57 utakmica, a finalne utakmice u nedelju je pratilo nekoliko stotina ljubitelja ovog sporta. To je bio jedan od razloga da po dodeli nagrada najboljima porazgovaramo sa Slavišom Maksimovićem.

– Turnir je mnogo bolje organizovan nego prošle godine. Potrudili smo da sve protekne u njaboljem redu i mislim da smo uspeli u tome. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj turnir i suguran sam da ćemo naredne godine imati još više učesnika. Nagradni fond je bio 80 000 dinara, a Mesna zajednica je za ovu priliku izdvojila 100 000 dinara. Najvažnije je da je sve proteklo u najboem redu, da nije bilo problema i da već sada mogu da kažem da ćemo 2016. godine imati još više učesnika – ističe predsednik Saveta Mesne zajednice Leštar Slaviša Maksimović.

U konkurenciji devojaka ispod 20 godina pobedila je ekipa Ženkice, drugo mesto pripalo je ekipi Bravo, a treće Poligonu. U konkurenciji muškaraca prvo mesto pripalo je Tekvondo klubu Crvena zvezda koja je u finalu bila bolja od Mladih nada Smedereva. Treće mesto je pripalo Mesnoj zajednici Leštar.

U kategoriji devojaka starijih od 20 godina u velikom finalu ŽOK Smederevo 1 pobedio je MZ Zlatno brdo, dok je treće mesto pripalo Socijalističkoj omladini Smedereva. Prvo mesto u konkurenciji muškaraca iznad 20 godina pripalo je MZ Carina, drugo mesto zauzela je MZ Zlatno brdo, a treće MZ Leštar.

Osim MZ Leštar, organizator turnira bio je i OK Tehničar.