Održan još jedan Književni četvrtak


21. jun 2013. KULTURA – U okviru Književnog četvrtka u Narodnoj biblioteci Smederevo, 20. juna 2013. godine,održana su dva susreta.

U 17 časova je predstavljena knjiga Opraštanje slovenske žene. U knjizi je kroz priču o životu Vasilija Agapkina, autora jednog od najpoznatijih vojnih marševa Opraštanje slovenske žene dat pregled srpsko-ruskih odnosa u vreme velikih iskušenja srpskog naroda. Marš je nastao 1912. godine i posle 100 godina postao je simbol hrabrosti i junaštva svih slovenskih naroda. Autor knjige je Vladimir Sokolov, član Saveza pisaca Rusije, profesor državnog fakulteta za međunarodne odnose. O knjizi je govorio autor Vladimir Sokolov; Anton Sokolov, sekretar u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu; Marina Lazović, bibliotekar savetnik. Susret je organizovan u saradnji sa Društvom rusko-srpskog prijateljstva u Smederevu i Ruskom ambasadom u Beogradu.

U 19 časova članovi Književnog kluba 21 iz Smederevske Palanke predstavili su treći zbornik svog Kluba, Izvornik. Ovaj zbornik ima nešto drugačiju koncepciju. U njemu, pored poezije članova Kluba, predstavljena su dela i pesnika iz drugih krajeva. Svoje pesme su govorile Ljiljana Milosavljević, Miloš Sakić, Miroslav Jozić, Danijela Glišić, Danijela Vasiljević. Medijator Marina Lazović.