Od gastarbajtera krali LCD i plazma televizore


15. jun 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Inspektori kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu uhapsili su u Velikoj Plani Dejana D. (30) i Đorđa D. (20), osumnjičene da su izvršili više teških krađa na području opštine Velika Plana, saopštila je danas Policijska uprava u Smederevu.

Oni se terete da su, uvek u noćnim satima, provaljivali porodične kuće čiji vlasnici, uglavnom, borave u inostranstvu, i iz njih ukrali raznu tehničku robu (LCD i plazma televizore, kosilice, trimere, alat i druge uređaje) u ukupnoj vrednosti od preko 2.000.000 dinara.

Kuće su, po pravilu, pre obijanja neko vreme nadgledali, a onda bi, kada se odluče za krađu, jedan od njih sedeo u vozilu i čekao, dok je drugi provaljivao i iz kuća iznosio stvari.

Ukradenu robu su, odmah nakon krađa, prodavali poznatim kupcima ili preko posrednika.

Prilikom pretresa, kod uhapšenih je nađena ukradena tehnička roba i alat u vrednosti od preko 500.000 dinara, koja je vraćena vlasnicima.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navedeno je u saopštenju.