Očuvanje i unapređenje zdravlja osoba sa invaliditetom


27. mart 2014. DRUŠTVO – U Minstarstvu zdravlja juče su uručeni ugovori o dodeli finansijskih sredstava za 22 doma zdravlja, među kojima i Domu zdravlja Smederevo, za sprovođenje projekata koji su namenjeni povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama i unapređenju rada stomatološke službe.

Ugovor o grantu potpisali su: ministar zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Smedereva dr Jasna Avramović, direktor Doma zdravlja Smederevo dr Vesna Ivković i predsednik Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo Duško Savić.

U okviru projekta „Pružanje unapređenja usluga na lokalnom nivou” (DILS), Dom zdravlja Smederevo dobio je sredstva za realizaciju projekta Očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja osoba sa invaliditetom. Ovim projektom biće obuhvaćeno 400 osoba sa invaliditetom u Smederevu.

Ukupna vrednost projekta sa kojim je konkurisao Dom zdravlja Smederevo je 1,85 miliona dinara, od kojih će 1,25 miliona obezbediti Ministarstvo zdravlja, a 600.000 lokalna samouprava.

Dom zdravlja Smederevo će ovaj projekat realizovati u saradnji sa Gradskim savezom socijalno humanitarnih organizacija Smederevo.

Na osnovu potpisanog sporazuma o zajmu između Vlade Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Ministarstvo zdravlja je za realizaciju projekta obezbedilo 12,5 miliona evra, a na konkursu su izabrana 22 projekta domova zdravlja, između ostalih i projekat smederevskog Doma zdravlja.

Izvor: smederevo.org.rs