Obuka za poljoprivredne inženjere


19. septembar 2011. DRUŠTVO – U Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Smederevu danas je počela četvorodnevna obuka nezaposlenih poljoprivrednih inženjera iz podunavskog i braničevskog okruga. Ovaj projekat Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede koji ima za cilj novoupošljavanje inženjera poljoprivrede, u Smederevu sprovodi poljoprivredna stručna služba.

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede uputilo je poziv zanteresovanim diplomiranim inženjerima poljoprivrede, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da prisustvuju obuci za asistenta savetodavca. Ovaj projekat podrazumeva savladavanje savetodavnih veština i tehnika, ali I sticanje znanja u oblasti programa podsticajnih mera države za unapređenje poljoprivrede. U regionalnom centru u Smederevu počela je četvorodnevna edukacija za 40 –oro inženjera iz podunavskog I braničevskog okruga, koju sprovode stručne poljoprivredne službe. Sticanje veštine prezentacije, dobrobiti pri korišćenju kredita u oblasti poljoprivrede, ali i procena potreba poljoprivrednih proizvođača, osnovna su metodologija rada u okviru ove edukacije.

Naša sagovornica takodje podseća da ukoliko inženjeri koji su prošli obuku imaju bilo kakve nedoumice u vezi sa edukacijom ili pitanja, mogu se u svako doba obratiti stručnoj poljoprivrednoj službi u Kolarima, telefonom ili lično.

Izvor: Televizija Smederevo