Obeležen 60.rođendan „Našeg glasa”


12. mart 2013. DRUŠTVO – Svečanost povodom šezdesete godišnjice smederevskog nedeljnika „Naš glas”, održana je danas u Gradskoj upravi Smederevo.

U ime kolektiva, direktor Goro Redžić, pozdravio je goste i prijatelje ove medijske kuće i izrazio zadovoljstvo što se obeležava, kako je rekao, šest decenija trajanja smederevskog kulturno istorijskog dobra koje se zove Naš glas.

Ispred gradskog rukovodstva, prisutnima se obratio predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović.

„Pre svega, ovaj redak jubilej čestitam zaposlenima u „Našem glasu”. Šezdeset godina su zrele godine postojanja. Drago mi je što ovaj jubilej proslavljate ovde, u zgradi Gradske uprave, jer nas je i ona u proteklih 60 godina povezivala. Danas je prilika da se prisetimo nekih prošlih vremena, ali i da vidimo koja je perspektiva medija u Srbiji”, rekao je Stojanović.

On je kazao da je, baveći se ovim poslom, bio u prilici da sarađuje sa „Našim glasom” i, pozdravljajući bivše zaposlene, tu saradnju ocenio korektnom i dodao da je „Naš glas” bio hroničar vremena i svega onoga što se događalo u ovom gradu.

„Sa željom da ostanete da postojite, da opstanete uz sve probleme koje imate i ostanete ono što ste i bili – brend ovog grada, koji će Smederevo afirmisati na najbolji način, čestitam vam ovaj vredan jubilej i želim uspeha u daljem radu”, naglasio je Stojanović.

Skupu su se, povodom šezdeset godina postojanja najstarijeg smederevskog nedeljnika, obratili i pesnik Goran Đorđević, direktor Narodne biblioteke Smederevo, Dragan Mrdaković i akademik prof.dr Prvoslav Marković.

Obeležavanju ovog značajnog jubileja prisustvovali su i gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasna Avramović, pomoćnik gradonačelnika za privredu, investicije i razvoj, Prvoslav Nedeljković, zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva, Bogoljub Spasojević, načelnica Gradske uprave Smederevo, Milijana Novaković, kao i mnogobrojni predstavnici javnog i privrednog života Smedereva, kulturni i medijski poslenici.

Potom je u Muzeju u Smederevu otvorena izložba fotografija Radoslava – Žike Ranisavljevića, pod nazivom „Glas naše mladosti”.

Izvor: smederevo.org.rs