Obeležavanje 61. godišnjice Muzeja u Smederevu


Muzej u Smederevu obeležiće u utorak, 12. aprila, 61. godišnjicu od osnivanja i povodom Dana Muzeja realizovaće programe u okviru projekta Ostavština Milana Jovanovića Stojimirovića u Umetničkom odeljenju Muzeja u Smederevu.

Program svečanog obeležavanja Dana Muzeja u Smederevu i otvaranja Izložbe odabranih umetničkih dela planirano je za 12. april u 19 časova, u prvoj sali Muzeja u Smederevu. O izložbi će govoriti magistar Snežana Cvetković, viši kustos, istoričar umetnosti i autor izložbe. Izložba će biti otvorena do 8. maja, a ulaz je slobodan.

U utorak, 19. aprila, u 19 časova, u prvoj sali, Muzej u Smederevu prirediće program predstavljanja studijskog kataloga. O katalogu će govoriti: Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu, profesor doktor Miroslav Timotijević, redovni profesor na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu i Cvetkovićeva. Medijator programa biće Miroslav Lazić, kustos.

“Obeležavanje 61. godišnjice od osnivanja Muzeja u Smederevu prevazilazi značaj uskih lokalnih okvira kulturnog života grada Smedereva”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je “smederevski muzej u proteklim decenijama bio i ostao čuvar i prezenter kulturno-istorijske baštine grada Smedereva i smederevskog kraja”.