Obaveza čišćenja trotoara ispred objekata.


08. decembar 2012. DRUŠTVO – Gradski štab za vanredne situacije je na svojoj sednici 08.12.2012. godine razmatrao situaciju na teritoriji grada Smedereva izazvanu niskim temperaturama i najavljenim obilnim padavinama, a po preporuci Republičkog štaba za vanredne situacije.

Na sednici su formirani stručno operativni timovi koji će pratiti situaciju na terenu i u skladu sa trenutnim stanjem pravovremeno reagovati na terenu i blagovremeno obaveštavati komandanta Štaba za vanredne situacije dr Jasnu Avramović i predsednika skupštine grada Brančeta Stojanovića.

Zaključeno je da će Komunalna policija u saradnji sa Komunalnom inspekcijom na terenu obilaziti građane i pravna lica podsećajući ih na obavezu blagovremenog čišćenja trotoara ispred svojih objekata.

Građani se obaveštavaju da od ponedeljka u periodu od 7- 15 časova mogu da dođu u prostorije JKP Zelenilo i groblja u ulici Narodnog Fronta 4 da preuzmu po 5 litara kalcijum hlorida koji je namenjen za tretiranje trotoara i upozoravaju se da solju ne posipaju ove površine.

Za građane će ova usluga biti besplatna, a pravna lica će plaćati agregate po nabavnim cenama.

Zaključak Štaba za vanredne situacije je i da će službe čišćenje ulica i trotoara obavljati prema prioritetima – po završetku prvog prioriteta, odmah će se nastaviti sa radom na svim sledećim lokacijama.

Od jutros u 6 časova, ekipe zadužene za obilazak i procenu stanja u gradu su na terenu, a do pre podneva je već bačeno 5-6 tona soli po ulicama prvog prioriteta.

Takođe su tretirani i lokalni putevi i kritična mesta na saobraćajnicama.

Upozoravaju se građani da se pripreme za najavljen pad temperature i moguće veće količine snežnih padavina.

Kontakt osobe za hitne intervecije su Ljubomir Antić, načelnik Komunalne policije Smederevo (061/883-18-24) i Tomić Zoran – Sekretar Štaba za vanredne situacije (064/46-38-049)