Novosađanin koji je preživeo udes u Tunisu: Vozač se glupirao


21. jul 2014. HRONIKA – Izvor: Blic – Novosađanin S.L. (28) i njegova devojka J.T. (27) bili su među turistima iz Srbije koji su povređeni u Tunisu kada se prevrnuo džip kojim su se vraćali sa izleta u Sahari.

On je od siline udara izleteo kroz zadnje staklo i pao 15 metara dalje.

– Povredio sam vrat i po celom telu imam ogrebotine, dok moja devojka, koja je sedela do mene, ima povrede glave, stomaka i vrata. Ipak, naše povrede su ništa u odnosu na stanje Marije Milošević, koja je sedela ispred mene – ispričao je S.L. beogradskim medijima.

Prema njegovim rečima, nesreća bi bila izbegnuta da se vozač džipa nije glupirao i da je vozio sporije.

– Stalno je pokušavao da nas animira. Vozio je brže od 100 kilometara na čas iako je ograničenje bilo 70. Vadio je papire iz kasete i preticao džipove iz našeg konvoja. Upozoravali smo ga da uspori, ali nije pomoglo – kaže S.L.

On navodi da se nesreća i dogodila kada se vozač okrenuo ka turistima, iako je džip ispred njih bio preblizu. U pokušaju da izbegne sudar, a zbog velike brzine, džip se prevrnuo. S.L. ističe i da su srpski turisti čekali čak pet sati na pregled u bolnici iako su bili životno ugroženi.

Marija Milošević, najteže povređena u udesu prošlog ponedeljka u Tunisu, kada joj je stradala kičma, i dalje je kritično. Njen suprug Ivan Vasić kaže da je ona svesna, ali i dalje ima ogromnih problema sa disanjem.