Novo hapšenje i pritvor zbog šverca nafte


13. mart 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Inspektori smederevske policije su u nastavku akcije otkrivanja i suzbijanja zloupotreba u prometu naftnim derivatima saslušali Nebojšu Milićevića (33) iz Kućana, opština Raška, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

Njemu je nakon saslušanja određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je kao vlasnik preduzeća “Eko Global KiM” iz Raške nelegalno prodao oko 170.000 litara evro-dizela preduzeću “Jelić Petrol” iz Smederevske Palanke.

Na ovaj način je nelegalno zaradio oko 20 miliona dinara.

Gorivo je Jeliću prodavao po ceni od 1,03 – 1,05 evra po litru, bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji i bez plaćanja propisanih akciza i poreza.

U nedavnoj akciji smederevske kriminalističke policije i UKP MUP-a Republike Srbije zaplenjen je jedan od Milićevićevih kamiona.

Tada je uhapšen i jedan od Milićevićevih vozača, koji je zatečen na delu kada je tim kamionom na benzinsku pumpu “Jelić petrol” u Vodicama kod Smederevske Palanke, dovezao 27.000 litara goriva.

Za tu isporuku je na ruke primio gotov novac u iznosu od skoro 30.000 evra, koje su pripadnici smederevske policije našli u kabini kamiona ispod kreveta.

Milićević će u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.