Novi menadžment preuzeo upravljanje Železarom


23. mart 2015. PRIVREDA – Izvor: Tanjug – Novi menadžment holandske firme HPK Inženjering preuzeo je danas upravljanje smederevskom Železarom, a prvi radni dan započeo je sastankom glavnih menadžera, predsednika Nadzornog odbora i člana tog tela, Džona Gudiša i Petera Kamaraša, sa svim direktorima sektora srpske čeličane.

„Sastank su vodili Gudiš i Kamaraš sa svojom ekipom koja za sada broji šest menadžera, a očekujemo da drugi dođu do kraja nedelje. Za otprilike dve nedelje u Smederevo treba da stigne i ceo tim od 24 menadžera”, rekao je Tanjugu izvršni direktor Železare Bojan Bojković.

Kada je reč o članovima srpskog tima, koji će pratiti upravljanje Železarom, Vlada Srbije tek treba o tome da donese odluku.

Bojković kaže da su već postavljena nova pravila i da je „palica predata”.

„Upravljanje je predato Gudišu i Kamarašu, oni se za sada upoznaju sa detaljima koji ne mogu da se vide iz administrativnih papira koje smo im davali tokom celog procesa”, rekao je Bojković precizirajući da su u pitanju tehnički detalji o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici…

Kako je rekao, nakon toga u razgovorima će se preći na nabavku sirovina i prodaju i očekuje se da će sastanci trajati skoro ceo dan.

Bojković je kazao da su radnici bili euforični, ali da je i njima sada jasno da je sve ono što je obećano i ispunjeno.

„Došao je ozbiljan menadžerski tim, to su za sada videli direktori sektora, a ljudi naravno znaju celu tu ekipu od ranije”, rekao je Bojković.

Očekuje se, kaže, da Gudiš, koji će biti predsednik Nadzornog odbora, prođe fabrikom, s obzirom na to da je najavio da će svakog dana izdvojiti tri, četiri ili pet sati za šetnju kroz fabriku, kako bi se upoznao sa detaljima i ljudima u pogonima.

Gudiš će to raditi kako bi kasnije, kako je rekao, mogao lakše da donosi strateške odluke.